VAITTINEN LEA

Olen valmistunut Porin taidekoulusta 1989, ja täydentänyt ammattitaitoani lyhytkursseilla, pääosin kesäisin. Olen myös yksi Porin Taidegraafikoiden perustajajäsenistä.

Kuvan tekemisen tekniikoissa olen kaikkiruokainen; kiinnostusta on ollut kuvanveistosta niin akvarelleihin, metalligrafiikkaan kuin lino- sekä puupiirrokseenkin. Myös yhdistelmätekniikat ovat tuoneet vaihtelua esitystapoihini.

Vuoden vedosta suunnitellessani halusin tehdä sen perinteisenä puupiirroksena. Traditionaalisessa puukaiverruksessa ja teoksen värilaattojen vedostuksessa pääsee parhaimmillaan hiljentymään kiireettömän tekemisen maailmaan. Puupiirros on samanaikaisesti herkkää ja kuitenkin tarkkarajaista. Tämän vastakohtaisuuden koen kiehtovana.

Työnimenä teokselle oli ”Siiville”. Tämän kuvan voi mielestäni nähdä hyvinkin monella tavoin ja kokea myös toisilleen vastakkaisina tunnelmina.

Mieleen voi tulla vaikkapa kaikille tuttu vanha satu rumasta ankanpoikasesta tai nykypäivän epätoivottavat mustat joutsenet, eli yllättävät katastrofit niin meitä ympäröivässä luonnossa kuin yhteiskunnallisissa tapahtumissammekin. Teos kuuluu yhtenä osana työn alla olevaan puupiirrossarjaani.

Kuvassa on kaikki mahdollista. Suhteet voivat vaihdella; pienestä tulee suuri, vaatimattomasta elementistä tärkeä – ja päinvastoin.

linkki: https://porintaidegraafikot.wordpress.com/jasenet/vaittinen-lea/

 

%d bloggaajaa tykkää tästä: