Etusivu » Ajankohtaista

Ajankohtaista

Paja&Gallerian aukioloajat 23.9.2020 alkaen:
keskiviikosta perjantaihin 12 -18
lauantaisin 11 – 15
sunnuntaisin 12 – 16

Marraskuun kuukauden taiteilijanamme on Esko Railo. Hän oli monipuolinen taiteilija ja toiminut myös opettajana mm. Porin Taidekoulussa ja Kankaanpään Taidekoulussa.
Esko Railo tunnetaan luontokuvaajana, pronssiveistosten tekijänä ja graafikkona. Grafiikassa hän käytti syvä- ja kohopainotekniikoita.
Railon teoksia on esillä useissa julkisissa kokoelmissa mm. Alvar Aallon museo, Aineen Taidemuseo, Amos Anderssonin museo,
Emil Cedercreutzin museo ja Helsingin kaupungin Taidemuseo.
Esko Railon muistonäyttely on 7. – 29.11. Paja & Galleriassa, Valtakatu 22. Tervetuloa!

TERVETULOA!


23.8.2020 – Taidegraafikkojen ikkunoilla on uusi ripustus. Käykäähän kurkkaamassa #valtakatu22 #porintaidegraafikot


VUODEN VEDOS 2019
Olga Krok
”Kuun lemmikit”

79372458_2912071662139232_693996058526613504_o

Kopiosyövytys kuparilaatalle, 2019, vedossarja 50 kpl

Suomessa on kuun pinnalla nähty ukko, mutta eri puolilla maailmaa siellä näkyykin jäniksen hahmo. Micmac-intiaanien legendan mukaan aikojen alussa jänis oli rohkea ja vahva metsästäjä, ja eräänä yönä se sai ansaansa itse Kuun. Paiste oli niin häikäisevä, että jänis paiskaisi savea sitä himmentämään. Kuu kuitenkin uhkasi koko jänisten sukua julmalla kuolemalla, ellei pääsisi kotiin, ja jänis taipui. Edelleen Kuun kasvoilla näkyvät jäniksen heittämät savenroiskeet, ja kerran kuussa Kuu häipyy taivaalta pesemään kasvojaan, siinä koskaan onnistumatta. Jänis sen sijaan ei enää ole rohkea ja sen silmät on Kuun valo polttanut iäksi punaisiksi.
Kuu esiintyy useissa kulttuureissa hedelmällisyyden jumalattarena ja jäniksestä tuli sen symboli sen erinomaisen lisäntymiskykynsä vuoksi. Hedelmällisyyssymbolina jänis liitetään myös kevääseen ja uuteen elämään sekä magiaan, pitkään elämään ja kuolemattomuuteen.
Kiinassa kuujänis valmisti huhmareessa ikuisen elämän eliksiiriä ja toimi kuuhun paenneen jumalattaren viestintuojana. Vielä tänäkin päivänä jänis tuo kiinalaisille onnea. Jänis on myös yksi merkki kiinalaisessa horoskoopissa. Kuun jumalattaren uskotaan näyttäytyvän jäniksenä ihmisten maailmassa ja jäniksen näkeminen tuo hyvää onnea ja voi olla jopa merkki jumalattarelta.
Jänis oli muinaisille egyptiläisille pyhä eläin ja se liitettiin kuuhun. Kasvavaa kuuta symboloi urosjänis ja vähenevää naaras.
Onnea tuottavana jäniksen käpälää pidettiin Suomessakin. Keskiaikaisessa Euroopassa jänikset yhdistettiin noitiin ja jänisten ajateltiin olevan noitien apulaisia tai jopa muotonsa jäniksiksi muuttaneita noitia. Jänis on myös toiminut mustan magian symbolina.

______________________________

Olen Porissa asuva ja työskentelevä kuvataiteilija.
Ilmaisen töissäni luonnosta ja maailmalta saamiani vaikutteita, sanomia ja näkymiä. Taiteellinen lähtökohtani on myönteinen. Pyrin töilläni lisäämään iloa ja positiivisuutta maailmaan ja korostamaan luonnon lumoavaa värikästä kauneutta. Kokemusten ja vaikutusten jakaminen on mielestäni taiteen tärkeimpiä tavoitteita.
Olen kiinnostunut taiteen tekemisessä useista tekniikoista. Teen öljy-, akvarelli- ja akryylimaalauksia, taidegrafiikkaa, keramiikkaa, valokuvia, tussipiirroksia sekä taidepaperia. Käytän erilaisia perinteisiä ja moderneja tekniikoita sekä yhdistän niitä. Uusien ilmaisukeinojen oppiminen ja jatkuva osaamisen kehitys ovat minulle tärkeitä.


PILVILINNOJA

Porin Taidegraafikkojen kesänäyttely 15.- 21.7.2019.

Avoinna:
ma-to 11-15
pe-su 12-16

PILVILINNOJA

Porin Taidegraafikot ry Vuoden Vedos 2018!

kasvu_ptg_vuoden_vedos_2018

Porin Taidegraafikoiden Vuoden Vedoksen tekijä on kuvataiteilija Katriina Sjöblom (s.1976). Japaninpaperille vedostettu linoleikkaus, Kasvu, kuvaa suuremmaksi tulemista, eteenpäin menemistä ja syvempää yhteyttä ja ymmärrystä. Vaikka teos on syntynyt ilmastoahdistuksesta, kuplista ja palloista sekä kesken kaiken loppuvista luonnonvaroista, se on ylistys ihmisenä kasvamiselle, uusille aluille ja mahdollisuuksille.

Sjöblom kuvaa taiteellista työskentelyään rönsyileväksi. Piirrän, maalaan, vedostan, valotan, esitän, veistän ja teen monenlaisia ryhmätöitä taiteen saralla. Piirtäminen on kuitenkin tärkein osa taiteellista ilmaisuani. Teosteni keskiössä on yleensä aina ihminen, välineestä riippumatta. Iho, kehollisuus ja ihmisyys. Minua inspiroi myös klassiset veistokset, naiskuva, historia, ajankohtaiset tapahtumat sekä kaikenlainen luokittelu ja lokerointi. Ihminen rakentavana ja ihminen tuhoavana.


Ryhmänäyttely Matkalla

2.11-29.11.2018

Taiteilijatapaaminen 25.11.18 klo. 14-16

Ryhmämme koostuu yhdestätoista Porin Taidekoulun iltalinjan grafiikan opiskelijasta 3. ja 4. vsk:lta. Esillä on monen näköistä taidegrafiikkaa mm. kuparigrafiikkaa, kartonkigrafiikkaa, puupiirroksia, monotypioita sekä uniikkeja teoksia. Näyttely on todella monipuolinen ja haluammekin tuoda esille grafiikan monimuotoisuutta ja sen sisältämää kokeilemisen ja oppimisen riemua. Jokaisella on omat mielitekniikkansa, aiheensa ja opintonsa, tästä syntyykin näyttelymme nimi: Matkalla, sillä olemme kaikki täällä matkalla, jokainen omanlaisellaan.

HAAPALAHTI EILA
LAMMI HEIDI
PALONEN ANNINA
RAITIO RIIKKA
SALMI NOVA
YLIKOSKI MIIA
LEHTONEN HENRI
HAULA HELENA
KÄRKI ANJA
SIIRTO-HONKANEN KRISTIINA
VÄNTTINEN EMMI

Nimetön suunn.malli

EX TEMPORE 5.-28.10.2018

Kaisu Korpela, Simo Korpela, Heli Piittala-Virtanen, Annemaria Silvola ja Airi Tarkkio.
Viisi yllytyshullua Porin Taidegraafikoiden uutta jäsentä ottivat vastaan haasteen esittäytyä Paja&Galleriassa viikon varoitusajalla. Taiteilijat ovat tutustuneet Porin taidekoulussa ja he ovat olleet ennenkin yhdessä näyttelyissä. Kaikkia viittä yhdistää positiivinen ja utelias mieli taiteenteossa ja elämässä.

Print

AKVARELLEJA 11.8.–9.9.2018

Anne käynyt työskentelemässä Kökarissa vuodesta 2004. Pääsaari ja lukuisat pienemmät saaret olosuhteineen innostavat vuodesta toiseen.

Näyttelyssä on esillä tämän kesän tuotantoa kesä-heinäkuulta. Tekniikkana tällä kertaa vesiväri joka välittää pelkistetysti ja eleettömästi ulkosaariston maisemaa. Vesivärit on sopiva väline joskus vaikeakulkuisilla luodoilla kulkiessa.

Mukana on muutama alkukesästä Kirjurinluodolla ja Raatihuoneen puistossa tehty työ.

Kökarin työt on tehty 300 gr Sennelierin huippulaatuiselle sileälle akvarellipaperille. Siitä todisteena punainen nauha joka näkyy siellä täällä paperin reunassa.

Tekniikkanimikkeenä voisi käyttää yhtä hyvin tekemisen iloa ja oloa upeissa maisemissa Ahvenanmaan ulkosaaristossa.

 

Anne_Kimiläinen_nettijuliste_AKVARELLEJA

30 x 30 näyttely esillä  Porissa Paja & Galleriassa 6.7.-5.8.2018. Tervetuloa!

30x30-netti-juliste_P_G

Porin Taidegraafikot esittäytyy Hämeenlinnassa!

30x30 netti juliste
1
3
2

23.2.2018

Hei

Porin Taidegraafikot järjestävät valokuvataiteilija Jalo Porkkalan pitämän syanotypiakurssin 17. – 18.2. 2018 Paja & Galleriassa!
Kurssin osallistumismaksu on yhdistyksen ulkopuolisille 20€ ja yhdistyksen omille jäsenille 10€. Kurssille voidaan ottaa maksimissaan 10 osallistujaa.  Ilmottaudu viimeistään 9.2. mennessä, osallistujat valitaan ilmoittautumisjärjestyksessä.
Mahdollisista materiaalimaksuista ilmoitetaan erikseen ja ne maksetaan paikanpäällä.
 
Vastaamalla tähän sähköpostiin ilmoittaudut alustavasti kurssille, vahvistus tapahtuu maksamalla osallistumismaksu 9.2.2018 mennessä, maksua ei palauteta, eli sitova ilmoittautuminen.
Tilinumero: Porin seudun Osuuspankki FI40 5700 0240 1198 44
Porin Taidegraafikot ry
Ystävällisin terveisin,
PTG hallitus

 


9.12.2017

Vuoden Vedos 2017 julkistustilaisuus 8.12.2017 Paja&Galleriassa.

Hanna Tammi, ”Lupaus”, pehmeäpohja
IMG_0660
Lupaus kertoo onnesta ja toivosta. Ilmassa on rakkautta ja onnen odotusta. Karhu on sulkenut tytön hellään ja turvalliseen syleilyyn. Hento pitsiverho häämöttää heidän edessään, ehkäpä viittaus tulevaan hääjuhlaan. Hellä katse toisiinsa luotuna he syleilevät. Onkohan se lupaus ikuisesta onnesta, joka heitä odottaa taustalla näkyvässä valoisassa metsässä, jonne karhu rakastettunsa aikoo mukanansa viedä?
Teos on syövytetty kuparille pehmeäpohja –tekniikalla. Pehmeäpohja on tekniikka, johon pystyy syövyttämään pehmeämpää piirrosjälkeä, ja johon voi painaa ja syövyttää erilaisia materiaalijälkiä kuten esim. pitsiä, jota tässä työssä on käytetty.
Hanna Tammi on Turussa 1965 syntynyt taidegraafikko, joka asuu Nakkilassa ja opettaa Porin taidekoulussa taidegrafiikkaa. Hän on opiskellut mm. Porin taidekoulussa, Kuvataideakatemiassa Helsingissä ja ulkomailla Wienissä, Tallinnassa ja Torinossa.
Hanna Tammi ja Vuoden Vedos
Hanna Tammi ja Vuoden Vedos ”Lupaus”.

Kuvia tilaisuudesta:


21.9.2017 

Porin Päivinä

Porin Päivä 2017_PTG

Made in Finland, Porin Taidegraafikkojen taidenäyttely Euran pääkirjastossa 1.8. – 1.9.2017
Näyttely avoinna kirjaston aukioloaikoina ma -to 12 – 19, pe 10 – 17

Made-in-Finland_EURA_some

Toivotamme kaikille Rauhallista Adventin aikaa
ja Hyvää Joulua sekä Onnellista Uutta Vuotta 2017!

Kohta taas on se aika vuodesta kun julkistetaan vuoden 2016 Vuoden Vedoksen tekijä!

VUODEN VEDOS
Yhdistys järjestää vuosittain jäsenilleen kilpailun, jossa valitaan Vuoden vedos.
Työt jätetään tuomaristolle nimettöminä. Tuomaristo voi olla ulkopuolinen
taiteentuntija tai Vuoden vedoksen voi valita näyttelytoimikunta.
Vedoksen toteuttamistapa on vapaa, vain sen minimikoko on määritelty.
Vedokset on numeroitu 1-50.

(julkaistu 6.12.2016)


Gallerian aukioloajat  ma – pe klo 12- 17

(julkaistu 11.10.2016)


PTG:n kesänäyttely IMPRO 14.-26.7.2015, Paja & Galleria, Valtakatu 22, 28100 PORI

IMPRO_juliste

9.1.2015
Onnea Juusolle, PTG:n vpj!

Juuso Leppälä, Samu Raatikainen, Jenni Uusitalo
JURY
10.01.-27.01.2015

Avajaiset perjantaina 9.1. klo 18, tervetuloa!

Porin taidemuseo lähestyi satakuntalaisia ammattitaiteilijoita edustavia seuroja, joita pyydettiin valitsemaan keskuudestaan edustajat Poriginal gallerian vuoden 2015 näyttelyiden valintatoimikuntaan. Toimikunnan muut jäsenet olivat Porin taidemuseon johtaja sekä Poriginal gallerian gallerianhoitaja.
Pyyntö esitettiin seuraaville maakunnan taiteilijaseuroille: Porin taiteilijaseura ry, TEHDAS ry, NYTE ry, Porin taidegraafikot ry, Rauman taiteilijaseura ry, Rauman taidegraafikot ry ja
Kankaanpään taiteilijaseura.
Keskinäisten neuvotteluiden perusteella seurat esittivät Porin taidemuseolle kolmea jäsentä gallerian näyttelyiden valintatoimikuntaan.
Poriginal gallerian vuoden 2015 näyttelyohjelman aloittaa juryn taiteilijaseuroja edustavien kuvataiteilijajäsenten yhteisnäyttely.


5.6.2014
Satakuntalaista visuaalisuutta:
http://www.taidesatama.fi/etusivu


Marraskuu 2013
Kuvia Porin Taidegraafikkojen 20-vuotisjuhlanäyttelyn avajaisista.


Syyskuun alussa 2013
Kuvia Hevosluodon piirustuskurssilta.


 

%d bloggaajaa tykkää tästä: