Taidemyyjäiset grafiikanpajalla 10.-11.12. klo 12-16
Lämpimästi tervetuloa!

Vuoden Vedos 2022
Heli Piittala-Virtanen: SUOJAVÄRI

Luonto on täynnä naamioitumisen mestareita. Ne piiloutuvat, verhoutuvat, kätkeytyvät,
suojautuvat vihollisilta.
Suojaväri tuo turvaa, emot uskaltavat jättää poikasensa pieniksi hetkiksi, saalistaminen helpottuu
ja lajitoverit tunnistavat kaltaisensa.
Mitä tapahtuu kun ympäristö muuttuu suojaväriä nopeammin. Onko se yhä turva vai tuoko se
odottamattoman uhan?
Millainen on sinun suojavärisi?
Miltä se suojaa?
Suojaako oikeasti?


Heli Piittala-Virtanen:
MATKALLA
29.1.-13.2.2022
Avajaiset (tilanteen salliessa) perjantaina 28.1. klo 18-20
Näyttely avoinna Paja & Gallerian aukioloaikoina, ke-pe 12-18, la 11-15 ja su 12-16.
Valtakatu 22, Pori
Olemme aina matkalla jonnekin: kotiin, töihin, ystävien luo, lähelle tai kauas. Listaa voi jatkaa loputtomiin.
”Matkalla”-näyttelyssä tuon galleriaan teoksia, joita olen toteuttanut matkoilla ottamieni valokuvien pohjalta. Matkakuvia Kreetalta, Rhodokselta, Amsterdamista, Pariisista, kuvia museoiden patsaista sekä luonnosta.
Julistekuvan toteutin vanhan piirrustukseni pohjalta ja yllättäen matkalaukkuun piirtyi ihmisprofiilin varjo. Laukullinen muistoja, niitä meille kertyy kun teemme matkaa omassa elämässämme. Jokaisen matkalaukku on erilainen ja minun matkalaukkuni sisältö näyttää tältä.

Jaakko Lavapuron näyttely
‘Visit Tammela’
tuo Tampereen Tammelan sinne, missä se ei ole.
ke-pe klo 12-18, la klo 11-15, su klo 12-16
‘ei edesmennyt puu-tammelakaan mikään paratiisi ollut joten alkeellisia asuinoloja on turha romantisoida tai haikailla takaisin pikkupietarilaista köyhäläiskurjuutta mutta vanhan tammelan tuhoaminen ja korvaaminen karmealla betonierämaalla joka on kuin vastenmielinen toisinto samanaikaisesta hervannan rakentamisesta on mielestäni sen luokan ympäristörikos että siitä vastuulliset pitäisi teilata julkisesti ja kirota alimpaan helvettiin.’
‘Tuli sen näköistä porukkaa autotallin liuskaa ylöspäin että varmistetaan että ovet pyörävarastoon ym on kiinni ja samoin pyörät pihalla….’
‘Ei kai se elokuvateatteri Ilves tuossa Krouvin paikalla ollut, vaan tuolla edempänä. Krouvin paikalla oli luultavasti Mäkisen lihakauppa tai sitten Hirvasmaan sekatavarakauppa. Ne olivat rinnatustan.’
‘”Tammela on takaperin alemmat.”, Frangén sanoo.’
‘Ruotsalaisen kaidekauppiaan nimiin merkittiin Tammelan torppa isojaon vuonna 1758.’
‘Hän oli istuskellut Tammelantorilla ja pohtinut kaupungin kehitystä. Tampereen nykyinen suunta oli saanut toimitusjohtajan jopa liikuttuneeksi.’
‘Talot syttyvät tuleen yksi toisensa jälkeen.’
‘Ennen kaikki oli aina samallalailla, nykyään kaikki muuttuu niin usein.’
Vuoden vedos 2021

Airi Tarkkio: Kolme aurinkoa
Julkistustilaisuus 3.12.2021 klo 18.00
Porin taidegraafikoiden Paja&Galleria, Valtakatu 22, Pori
ke-pe klo 12-18, la klo 11-15, su klo 12-16
Airi Tarkkio on merikarvialainen taidegraafikko. Airi on käynyt Porin taidekoulun vuosina 2013-2016 ja suorittanut myös taideopintoja Porin taidekoulun aikuisten Extrat jatkoryhmässä.
Luonto ja sen värit inspiroivat Airia luomaan sadunomaista grafiikkaa ja maalauksia. Teokset saavat alkunsa realistisesta maailmasta kuitenkin olemalla kallellaan abstraktiin suuntaan. Abstrakti ekspressionismi on lähellä taiteilijan sydäntä, erityisesti teoksen tekemiseen liittyvän prosessin takia.
Vuoden vedos 2021 on nimeltään:”Kolme aurinkoa” joka on japaninpaperille tehty puupiirros.
Aurinko on valontuoja, ilman aurinkoa ei olisi elämää maapallolla. Tällä hetkellä eletään haastavia aikoja, tuntuu kuin tarvittaisiin useampia aurinkoja antamaan valoa tulevaan. Voimistamaan luottoa, että selviämme yhdessä eteenpäin.
”Kolme aurinkoa” on mennyt, nykyhetki ja tuleva. Mennyt elämä synnyttää nykyisyyden. Menneisyydestä olemme selvinneet ja niistä ajoista voimme ammentaa kokemuksia,joiden avulla kohdata nykyisyys. Voimme aina valita, millä asenteella kohtaamme tulevaisuuden.
”Kolme aurinkoa” haluaa tuoda valoa kolminkertaisesti tähän hetkeen, muistuttaa kuinka tärkeää on ajatella myös hyviä asioita vaikeiden asioiden keskellä. Monia asioita emme voi muuttaa, mutta oman suhtautumisemme niihin voimme valita.
”Kolme aurinkoa” on muistuttaa samalla kierrättämisen tärkeydestä. Tavaroiden kierrättämisellä ja korjaamisella autamme yhtä maapalloa kestämään kuluttamistamme.





Valon ja varjon merkityksiä
Saara Nurmen näyttelyn ”Valon ja varjon merkityksiä” on avoinna Porin Taidegraafikot Paja & Galleria:ssa 10.10.2021 asti. Esillä olevien töiden pääpaino on valolla tehdyissä kuvissa. Näyttelyn aikana pidän avoimia työpajoja, jolloin pääsee kokeilemaan fotogrammien tekemistä syanotypialla ja solarfastilla. Työpajojen poiketessa Gallerian normaaleista aukioloajoista, saa näyttelyä tulla ihan vain katsomaankin. Työpajoihin ei ole ennakkoilmoittautumista, mutta ruuhkan sattuessa saatetaan osallistujamäärää rajoittaa. Työpajoja on seuraavasti: ti 21.9. Klo 12-18, la 25.9. Klo 11-15 (Porin päivänä tehdään vain syanotypiaa), ti 28.9. Klo 12-16:50 (muuttunut päättymisaika!) ja ke 29.9. Klo 16-21Porin Taidegraafikoiden Paja & GalleriaValtakatu 22, PoriKe-pe 12-18, la 11-15, su 12-16
Paja&Gallerian aukioloajat 23.9.2020 alkaen:
keskiviikosta perjantaihin 12 -18
lauantaisin 11 – 15
sunnuntaisin 12 – 16
Aino-Kaarina Pajari
Rannalla Pellolla
Puupiirroksia ja maalauksia
27.2.-21.3.2020
Minua viehättävät avarat maisemat, pellot ja merten rannat.
Kesäisin ja syksyisin kerään aiheita valokuvaten lähiympäristön kasveja sekä maisemia matkoilta
pääasiassa pohjoiseen. Näyttelyyni olen koonnut sarjan puupiirroksia, jotka olen toteuttanut valokuvieni
pohjalta Pohjois-Norjasta, Jäämeren rannalta ja vuonoilta. Syksyn kukat ovat peräisin omasta kukkapenkistä.
Maalauksiksi kutsun vanerille pohjustettuja väritestausliuskoja, joilla kaikilla on oma tarinansa. Liuskat
syntyvät pikkuhiljaa aina uuden värin myötä, jonka pyyhkäisen lastalla edellisen päälle ja viereen.
Vedostan puupiirrokset kerroksittain ns. katoavan laatan menetelmällä. Aloitan erittäin ohuella ja vaalealla
värikerroksella, jolla haluan peittää paperin kovan valkoisuuden. Usean kaiverrus- ja vedostuskerran jälkeen
painan viimeisen, kaikkein tummimman värin. Näin tehdessä laatta lopulta tuhoutuu kun ei enää ole mitään
kaiverrettavaa.
Kamera toimii muistiinpanovälineenä, jolla tallennan kohteen. Tunnelmat, valot ja etäisyydet pyrin tuomaan
esille puupiirroksen keinoin. Lopullinen vedos voi poiketa suuresti alkuperäisestä kuvasta, jonka ei ole
tarkoituskaan olla kopio valokuvasta.





Valokuvanäyttely
VALOA KOHTI
Heikki Neumann
29.1. – 21.2.2021
Heikki Neumann on valokuvannut yli 50 vuotta ihmisiä, luontoa ja elämän epäoleellisia yksityiskohtia.
Näyttely on poikkileikkaus valokuvista, joilla Heikki Neumann on menestynyt kotimaisissa ja kansainvälisissä valokuvanäyttelyissä ja -kilpailuissa. Yli 300 kuvan hyväksynnöillä noin 30 eri maassa on saavutettu arvostettu kansainvälisen valokuvataide-järjestön EFIAP-arvonimi (Excellence Fédération Internationale de l’Art Photographique) sekä Suomen kameraseurojen Liiton Suurmestarin arvo (SKsLSM).
Sain ensimmäisen kamerani 8-vuotiaana. Yli 50 vuotta on tullut kuvattua enemmän tai vähemmän aktiivisesti. Porin lyseon piirustuksen opettajani, taiteilija Aarne Elomaa, opetti minulle iltaisin mustavalkofilmien kehitystä ja kuvien suurentamista. 1969 Satakunnan Kansan kuvaajien järjestämä nuorisokurssi antoi paljon tekniikka-apua. 80-luvulla harrastin värifilmien kehitystä ja cibachrome-vedostusta. Digikuvia olen kuvannut yli 20 vuotta. Siinä suurin ahaa-elämys oli, että voin tehdä tietokoneella saman kuin aikaisemmin vaivalloisesti pimeähuoneessa. Ammatiltani olen yrittäjä ja asun Porissa.
Mieluiten kuvaan luontoa ja ihmisiä. Luontokuvauksessa suosikkejani ovat suot ja meri. Ehkä avara maisema ja laaja horisontti kiehtovat niissä. Jonkun verran olen kuvannut myös muotokuvia. Myös elämän vilskeen epäoleelliset pienet yksityiskohdat haluan tallentaa kuvaan. Kuvaamisessa minulle on tärkeää tietyn hetken tai näkymän taltioiminen. Niihin liittyy miellyttäviä kokemuksia, joita pyrin välittämään myös eteenpäin.
Olen osallistunut jonkun verran sekä kotimaisiin että kansainvälisiin valokuvakilpailuihin ja -näyttelyihin. Niissä olen saanut yli 300 kuvaa hyväksytyksi n. 30 eri maassa ja saanut niistä EFIAP-arvonimen (Excellence Fédération Internationale de l’Art Photographique) ja Suomen kameraseurojen liitolta SKsLSM-arvonimen. Niissä tulee ”mitattua” mitä mieltä muut ovat kuvistani tosi vaativassa seurassa.
Valokuvauksessa kiinnitetään paljon huomiota välineistöön, ehkä liikaakin. Kun ravintolassa saa lautaselleen hyvän pihvin, kokilta ei kysytä minkä merkkisellä paistinpannulla se on paistettu. Sisältö ratkaisee ja siitä 99 % muodostuu kuvaushetkellä. Digikuvissa on mahdollisuus käsitellä kuvia eri tavoilla. Luontokuvakilpailuissa on erittäin jyrkät säännöt mitä kuville saa tehdä. Toisaalta pimeähuoneessakin tehtiin kaikki mahdolliset temput kuvien viimeistelyssä. Leikilläni vastaan, kun kysytään ”manipuloinko” kuviani, että aina ja joka kuvan, koska digikuvat ovat numeroita ja jos joku näkee niissä värejä ja muotoja, niitä on manipuloitu.
http://www.heikkineumann.fi

Kutikuti ry:n ryhmänäyttely
KOOTUT IRTOJÄSENET
Porin taidegraafikoiden Paja&Galleriassa 2.- 24.1.202
Kutikuti ry:n ryhmänäyttely Kootut irtojäsenet esittelee nykysarjakuvan moninaisuutta yhdistyksen yhdentoista jäsentaiteilijan voimin. Näyttelyssä ovat mukana Terhi Ekebom, Jyrki Heikkinen, Reijo Kärkkäinen, Tiina Lehikoinen, Eeva Meltio, Tommi Musturi, Lauri Mäkimurto, Hannele Richert, Heikki Rönkkö, Aiju Salminen ja Tuomas Tiainen.
Kutikuti ry on valtakunnallinen nykysarjakuvayhdistys, joka aloitti toimintansa kuuden samanhenkisen taiteilijan kollektiivina Helsingissä vuonna 2005. Yhdistyksen nykyinen jäsenmäärä ylittää 50 ammattimaisesti sarjakuvan parissa toimivaa tekijää. Kutikutin tarkoituksena on uuden suomalaisen, taiteellisesti korkeatasoisen sarjakuvan tilan edistäminen sekä kotimaassa että ulkomailla. Yhdistys julkaisee neljä kertaa vuodessa ilmestyvää Kuti-lehteä, joka on ainoa säännöllisesti ilmestyvä nykysarjakuvan julkaisu Suomessa.
www.kutikuti.com
NÄYTTELYN TAITEILIJAT
TaM TERHI EKEBOM on helsinkiläinen kuvittaja, kuvataiteilija ja sarjakuvataitelija. Hän työskentelee monipuolisilla tekniikoilla tehden kuvitusta ja julkista taidetta. Sarjakuvia häneltä on julkaistu lukuisia. Suomen sarjakuvaseura palkitsi hänet Puupäähatulla vuonna 2014.
Ekebomin teoksissa keskeistä on kerronnallisuus, hän näkee sekä kuvituksen että julkisen teoksen kiinnostavana tarinallisena näyttämönä. Näyttelyssä häneltä on mukana grafiikan vedoksia Kauas – Floating away -sarjasta, joka on samalla sarjakuva. Tarinan keskiössä on omille teilleen kellumaan lähtenyt pieni jäävuori.
JYRKI HEIKKINEN on suomalainen runoilija ja sarjakuvataiteilija, jonka töissä yhdistyvät todellisuuksien ja aikatasojen törmäyttäminen sekä kaaoksen ja järjestyksen dualismi.
REIJO KÄRKKÄINEN (s. 1964) on suomalainen kuvataiteilija, joka on valmistunut taiteen kandidaatiksi Taideteollisesta korkeakoulusta. Kuvataiteilijana Reijo Kärkkäinen on moniottelija, jonka tuotantoon mahtuu maalauksia, grafiikkaa, installaatioita, valokuvia, sarjakuvaa ja kuvituksia. Lisäksi hän toimii mukana kansainvälisessä taiteilijaryhmässä Le Dernier Crissä. Taiteilija asuu ja työskentelee Kuopiossa
TIINA LEHIKOINEN on kirjailija, kuvataiteilija ja taidekasvattaja, joka työskentelee useilla eri tekniikoilla. Häneltä on julkaistu kuusi runokokoelmaa sekä kaksi lyhytproosateosta (tuorein Kukkien kapina – Yökertomuksia, Like 2020). Näyttelyssä häneltä on esillä teos Luolakaupunki, joka on sarjakuvamuotoinen kävelykirja Mazzano Romanon kujilta.
EEVA MELTIO (s. 1977) on helsinkiläinen sarjakuvapiirtäjä ja graafinen suunnittelija. Meltio on kiinnostunut hetkien ja tunnelmien kuvauksista ja siitä, mitä pienet, arkiset tilanteet paljastavat meistä ihmisinä. Tällä hetkellä hän työstää pitkää sarjakuvateosta, josta näyttelyssä on kolme sivua.
TOMMI MUSTURI (s. 1975) on Siurossa asuva sarjakuva- ja kuvataiteilija. Hänen kirjamuotoisia teoksiaan on julkaistu Suomen lisäksi 12 eri maassa ja töitään on mukana lukuisissa julkaisuissa Euroopassa sekä Pohjois- ja Etelä-Amerikassa. Musturin tunnetuimpia teoksia ovat Toivon kirja
(2015) sekä Samuel-sarjakuvat (2009, 2016). Tällä hetkellä hän valmistelee uutta sarjakuvakokonaisuutta Future. Se on kertomus ihmiskunnan historiasta, nykyisyydestä ja mahdollisista tulevaisuuksista. Musturi on palkittu Puupäähatulla (2011) sekä Grafia ry:n Kultahuippu-palkinnolla (2017). Näyttelyssä häneltä on esillä kolme uutta serigrafiaa.
LAURI MÄKIMURTO (s. 1984) on Tampereella asuva kuvataiteilija. Viime aikoina hänen päässään on pyörinyt sitaatti renesanssiajan kirjailija Montaignelta: ”Kaikki on säännötöntä ja jatkuvaa liikettä, vailla johdatusta ja vailla päämäärää.” Mäkimurron sarjakuvakirjoja: Tuuli kääntyy ja kello lyö (2020), Euro Jack (2020), Free Sport (2018), Hauska Luke (2017), Uraohjausta kohti työelämää (2016), Keittokirja (2013).
HANNELE RICHERT (s. 1979) on sarjakuvataiteilija, kääntäjä ja omaishoitaja. Kotoisin Keravalta, asuu Helsingissä. Viimeisin teos Suuntavaisto (Zum Teufel, 2019). Mukana Koneen Säätiön rahoittamassa Sarjakuva ja siirtolaisuus –hankkeessa kesään 2021 asti.
Näyttelyteos on sikermä viimeaikaisia animaatioita nimellä Liikettä välitilassa. Kun on siirryttävä syrjään, voi vain väistellä yllykkeitä ja kuunnella ajan kulumista hiljaa paikallaan.
HEIKKI RÖNKKÖ on helsinkiläinen sarjakuvataiteilija. 37/175/65, nuorekas, liikunnallinen. Luottotiedot OK.
AIJU SALMINEN (s. 1979) tekee sarjakuvia, kuvituksia, kirjoja ja kuvataidetta. Tällä hetkellä hän kirjoittaa tietokirjaa outoudesta yhdessä Kaisu Tervosen kanssa.
TUOMAS TIAINEN (s. 1980) on taiteilija ja sarjakuvakustantaja. Tiaisen popkulttuuriin tiuhaan viittaavien teosten jälki vaihtelee elävästä musteviillosta värikkäisiin kollaaseihin. Aiheet ovat undergroundsarjakuvasta tuttuja: vinot ja absurdit maisemat ovat pohjimmiltaan nykykulttuurin kritiikkiä. Tiaisen hahmot huojuvat maailmassaan vieraantuneina ympäristöstään. Kuvattu yhteiskunta ei tunnu olevan aina edes aivan elinkelpoinen. Möhkälemäinen arkkitehtuuri, kasvottomat olennot, betoniaukiot, jyrkät portaikot ja sokkelomaiset tilat ympäröivät eksyneen oloisia kulkijoita. Mikä on kamalaa, on myös hauskaa. Vinoon nojaaminen tekee Tiaisesta jatkuvasti ajankohtaisen, sillä nykytodellisuutta voi kuvata tarkasti nimenomaisesti oudon ja järjettömän kautta.
Poriin Tiainen toteuttaa installaation nimeltä ’Tokens of Love (Broken)’. Rautalangasta, dioraamalaatikoista ja preparoiduista metsästä löydetyistä luista koostuva teos konkretisoi tekijänsä vuonna 2020 kokeman lamauttavan pettymyksen rakkaudessa. Mikä sattuu? Miksi koskee? Mitä myttyyn kätkeytyy?”


Esko Railo tunnetaan luontokuvaajana, pronssiveistosten tekijänä ja graafikkona. Grafiikassa hän käytti syvä- ja kohopainotekniikoita.
Railon teoksia on esillä useissa julkisissa kokoelmissa mm. Alvar Aallon museo, Aineen Taidemuseo, Amos Anderssonin museo,
Emil Cedercreutzin museo ja Helsingin kaupungin Taidemuseo.
Esko Railon muistonäyttely on 7. – 29.11. Paja & Galleriassa, Valtakatu 22. Tervetuloa!
TERVETULOA!
23.8.2020 – Taidegraafikkojen ikkunoilla on uusi ripustus. Käykäähän kurkkaamassa #valtakatu22 #porintaidegraafikot




VUODEN VEDOS 2019
Olga Krok
”Kuun lemmikit”

Kopiosyövytys kuparilaatalle, 2019, vedossarja 50 kpl
Suomessa on kuun pinnalla nähty ukko, mutta eri puolilla maailmaa siellä näkyykin jäniksen hahmo. Micmac-intiaanien legendan mukaan aikojen alussa jänis oli rohkea ja vahva metsästäjä, ja eräänä yönä se sai ansaansa itse Kuun. Paiste oli niin häikäisevä, että jänis paiskaisi savea sitä himmentämään. Kuu kuitenkin uhkasi koko jänisten sukua julmalla kuolemalla, ellei pääsisi kotiin, ja jänis taipui. Edelleen Kuun kasvoilla näkyvät jäniksen heittämät savenroiskeet, ja kerran kuussa Kuu häipyy taivaalta pesemään kasvojaan, siinä koskaan onnistumatta. Jänis sen sijaan ei enää ole rohkea ja sen silmät on Kuun valo polttanut iäksi punaisiksi.
Kuu esiintyy useissa kulttuureissa hedelmällisyyden jumalattarena ja jäniksestä tuli sen symboli sen erinomaisen lisäntymiskykynsä vuoksi. Hedelmällisyyssymbolina jänis liitetään myös kevääseen ja uuteen elämään sekä magiaan, pitkään elämään ja kuolemattomuuteen.
Kiinassa kuujänis valmisti huhmareessa ikuisen elämän eliksiiriä ja toimi kuuhun paenneen jumalattaren viestintuojana. Vielä tänäkin päivänä jänis tuo kiinalaisille onnea. Jänis on myös yksi merkki kiinalaisessa horoskoopissa. Kuun jumalattaren uskotaan näyttäytyvän jäniksenä ihmisten maailmassa ja jäniksen näkeminen tuo hyvää onnea ja voi olla jopa merkki jumalattarelta.
Jänis oli muinaisille egyptiläisille pyhä eläin ja se liitettiin kuuhun. Kasvavaa kuuta symboloi urosjänis ja vähenevää naaras.
Onnea tuottavana jäniksen käpälää pidettiin Suomessakin. Keskiaikaisessa Euroopassa jänikset yhdistettiin noitiin ja jänisten ajateltiin olevan noitien apulaisia tai jopa muotonsa jäniksiksi muuttaneita noitia. Jänis on myös toiminut mustan magian symbolina.
______________________________
Olen Porissa asuva ja työskentelevä kuvataiteilija.
Ilmaisen töissäni luonnosta ja maailmalta saamiani vaikutteita, sanomia ja näkymiä. Taiteellinen lähtökohtani on myönteinen. Pyrin töilläni lisäämään iloa ja positiivisuutta maailmaan ja korostamaan luonnon lumoavaa värikästä kauneutta. Kokemusten ja vaikutusten jakaminen on mielestäni taiteen tärkeimpiä tavoitteita.
Olen kiinnostunut taiteen tekemisessä useista tekniikoista. Teen öljy-, akvarelli- ja akryylimaalauksia, taidegrafiikkaa, keramiikkaa, valokuvia, tussipiirroksia sekä taidepaperia. Käytän erilaisia perinteisiä ja moderneja tekniikoita sekä yhdistän niitä. Uusien ilmaisukeinojen oppiminen ja jatkuva osaamisen kehitys ovat minulle tärkeitä.
PILVILINNOJA
Porin Taidegraafikkojen kesänäyttely 15.- 21.7.2019.
Avoinna:
ma-to 11-15
pe-su 12-16

Porin Taidegraafikot ry Vuoden Vedos 2018!

Porin Taidegraafikoiden Vuoden Vedoksen tekijä on kuvataiteilija Katriina Sjöblom (s.1976). Japaninpaperille vedostettu linoleikkaus, Kasvu, kuvaa suuremmaksi tulemista, eteenpäin menemistä ja syvempää yhteyttä ja ymmärrystä. Vaikka teos on syntynyt ilmastoahdistuksesta, kuplista ja palloista sekä kesken kaiken loppuvista luonnonvaroista, se on ylistys ihmisenä kasvamiselle, uusille aluille ja mahdollisuuksille.
Sjöblom kuvaa taiteellista työskentelyään rönsyileväksi. Piirrän, maalaan, vedostan, valotan, esitän, veistän ja teen monenlaisia ryhmätöitä taiteen saralla. Piirtäminen on kuitenkin tärkein osa taiteellista ilmaisuani. Teosteni keskiössä on yleensä aina ihminen, välineestä riippumatta. Iho, kehollisuus ja ihmisyys. Minua inspiroi myös klassiset veistokset, naiskuva, historia, ajankohtaiset tapahtumat sekä kaikenlainen luokittelu ja lokerointi. Ihminen rakentavana ja ihminen tuhoavana.
Ryhmänäyttely Matkalla
2.11-29.11.2018
Taiteilijatapaaminen 25.11.18 klo. 14-16
Ryhmämme koostuu yhdestätoista Porin Taidekoulun iltalinjan grafiikan opiskelijasta 3. ja 4. vsk:lta. Esillä on monen näköistä taidegrafiikkaa mm. kuparigrafiikkaa, kartonkigrafiikkaa, puupiirroksia, monotypioita sekä uniikkeja teoksia. Näyttely on todella monipuolinen ja haluammekin tuoda esille grafiikan monimuotoisuutta ja sen sisältämää kokeilemisen ja oppimisen riemua. Jokaisella on omat mielitekniikkansa, aiheensa ja opintonsa, tästä syntyykin näyttelymme nimi: Matkalla, sillä olemme kaikki täällä matkalla, jokainen omanlaisellaan.
HAAPALAHTI EILA
LAMMI HEIDI
PALONEN ANNINA
RAITIO RIIKKA
SALMI NOVA
YLIKOSKI MIIA
LEHTONEN HENRI
HAULA HELENA
KÄRKI ANJA
SIIRTO-HONKANEN KRISTIINA
VÄNTTINEN EMMI

EX TEMPORE 5.-28.10.2018
Kaisu Korpela, Simo Korpela, Heli Piittala-Virtanen, Annemaria Silvola ja Airi Tarkkio.
Viisi yllytyshullua Porin Taidegraafikoiden uutta jäsentä ottivat vastaan haasteen esittäytyä Paja&Galleriassa viikon varoitusajalla. Taiteilijat ovat tutustuneet Porin taidekoulussa ja he ovat olleet ennenkin yhdessä näyttelyissä. Kaikkia viittä yhdistää positiivinen ja utelias mieli taiteenteossa ja elämässä.

AKVARELLEJA 11.8.–9.9.2018
Anne käynyt työskentelemässä Kökarissa vuodesta 2004. Pääsaari ja lukuisat pienemmät saaret olosuhteineen innostavat vuodesta toiseen.
Näyttelyssä on esillä tämän kesän tuotantoa kesä-heinäkuulta. Tekniikkana tällä kertaa vesiväri joka välittää pelkistetysti ja eleettömästi ulkosaariston maisemaa. Vesivärit on sopiva väline joskus vaikeakulkuisilla luodoilla kulkiessa.
Mukana on muutama alkukesästä Kirjurinluodolla ja Raatihuoneen puistossa tehty työ.
Kökarin työt on tehty 300 gr Sennelierin huippulaatuiselle sileälle akvarellipaperille. Siitä todisteena punainen nauha joka näkyy siellä täällä paperin reunassa.
Tekniikkanimikkeenä voisi käyttää yhtä hyvin tekemisen iloa ja oloa upeissa maisemissa Ahvenanmaan ulkosaaristossa.

30 x 30 näyttely esillä Porissa Paja & Galleriassa 6.7.-5.8.2018. Tervetuloa!

Porin Taidegraafikot esittäytyy Hämeenlinnassa!




23.2.2018
Hei
9.12.2017
Vuoden Vedos 2017 julkistustilaisuus 8.12.2017 Paja&Galleriassa.


Kuvia tilaisuudesta:







21.9.2017
Porin Päivinä

Made in Finland, Porin Taidegraafikkojen taidenäyttely Euran pääkirjastossa 1.8. – 1.9.2017
Näyttely avoinna kirjaston aukioloaikoina ma -to 12 – 19, pe 10 – 17

Toivotamme kaikille Rauhallista Adventin aikaa
ja Hyvää Joulua sekä Onnellista Uutta Vuotta 2017!
Kohta taas on se aika vuodesta kun julkistetaan vuoden 2016 Vuoden Vedoksen tekijä!
VUODEN VEDOS
Yhdistys järjestää vuosittain jäsenilleen kilpailun, jossa valitaan Vuoden vedos.
Työt jätetään tuomaristolle nimettöminä. Tuomaristo voi olla ulkopuolinen
taiteentuntija tai Vuoden vedoksen voi valita näyttelytoimikunta.
Vedoksen toteuttamistapa on vapaa, vain sen minimikoko on määritelty.
Vedokset on numeroitu 1-50.
(julkaistu 6.12.2016)
…
Gallerian aukioloajat ma – pe klo 12- 17
(julkaistu 11.10.2016)
…
PTG:n kesänäyttely IMPRO 14.-26.7.2015, Paja & Galleria, Valtakatu 22, 28100 PORI

9.1.2015
Onnea Juusolle, PTG:n vpj!
Juuso Leppälä, Samu Raatikainen, Jenni Uusitalo
JURY
10.01.-27.01.2015
Avajaiset perjantaina 9.1. klo 18, tervetuloa!
Porin taidemuseo lähestyi satakuntalaisia ammattitaiteilijoita edustavia seuroja, joita pyydettiin valitsemaan keskuudestaan edustajat Poriginal gallerian vuoden 2015 näyttelyiden valintatoimikuntaan. Toimikunnan muut jäsenet olivat Porin taidemuseon johtaja sekä Poriginal gallerian gallerianhoitaja.
Pyyntö esitettiin seuraaville maakunnan taiteilijaseuroille: Porin taiteilijaseura ry, TEHDAS ry, NYTE ry, Porin taidegraafikot ry, Rauman taiteilijaseura ry, Rauman taidegraafikot ry ja
Kankaanpään taiteilijaseura.
Keskinäisten neuvotteluiden perusteella seurat esittivät Porin taidemuseolle kolmea jäsentä gallerian näyttelyiden valintatoimikuntaan.
Poriginal gallerian vuoden 2015 näyttelyohjelman aloittaa juryn taiteilijaseuroja edustavien kuvataiteilijajäsenten yhteisnäyttely.
5.6.2014
Satakuntalaista visuaalisuutta:
http://www.taidesatama.fi/etusivu
Marraskuu 2013
Kuvia Porin Taidegraafikkojen 20-vuotisjuhlanäyttelyn avajaisista.












Syyskuun alussa 2013
Kuvia Hevosluodon piirustuskurssilta.





